English (UK)Magyar (HU)
Neveléstudományi Intézet
free templates joomla

A pályázat leírása, célja, eredményei néhány szóban

A „TÁMOP–4.1.2-08/1/B-2009-0007 Közép-Dunántúli Régió pedagógusképzését segítő szolgáltató és kutatóhálózat kialakítása"című pályázat célul tűzte ki egy regionális és kutatóközpont kialakítását Pápán; a hozzá kapcsolódó regionális szolgáltató adatbázis és hálózati együttműködés centrumává válását; a pedagógus foglakozásra felkészítő tananyagok és a tanárképzéshez szükséges szakanyagok elkészítését; alternatív tantervi programok fejlesztését; az együttműködést a közoktatási intézményekben, a gyakorlatot vezető mentorok kiválasztásában és felkészítésében; pedagógusjelöltek pályaalkalmasságát célzó módszertani sztenderdek kidolgozását. Mindezt konzorciumban valósítottuk meg a Dunaújvárosi Főiskolával és a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskolával együtt. A támogatás összege 110 144 320 Ft millió Ft volt. A pályázati munkákat 2011. szeptember 30-ával zártuk.

A pályázat főbb eredményei:

1. A pedagógusképzésben érdekelt intézmények és szakemberek számára létrehoztuk a Közép-Dunántúli Regionális Pedagógusképzést Segítő Kutató és Szolgáltató Központot Pápán, a Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karának Neveléstudományi Intézetében, amelyet egy országos hálózat részeként működtetünk.

2. Elkészült egy dinamikus portálhonlap, ahol lehetőség van a pedagógusképzést érintő regionális és országos jelentőségű hírek, információk elhelyezésére és a témához kapcsolódó különféle dokumentumok feltöltésére.

3. A projekt időszakában regionális központ keretei között 99 iskolával kötöttünk együttműködési megállapodást.

4. Tantárgypedagógiai tananyagfejlesztéshez, módszertani megújításához köthető produktumokat, feladatgyűjteményeket szerkesztettünk.

A pályázatról részletes leírás, a pályázat eredményei a http://www.tanarkepzohalozat.hu portálon találhatóak.