English (UK)Magyar (HU)
Neveléstudományi Intézet
free templates joomla

Konferenciák és előadások

2018. április 10-én a Pannon Egyetem Neveléstudományi Intézet Pedagógiai Oktató- és kutatóközpont, valamint Neveléstudományi Műhely szervezésében Pribék László tartott előadást a „Kombinált kutatásmódszertan a gyakorlatban” címmel, melyet megbeszélés és vita követett.

2017. május 18-án a Neveléstudományi Intézet szervezésében „Langerné dr. Buchwald Judit (2017): Alternatív pedagógiai tanulmányok” című könyvét mutatta be a szerző.

2017. március 3-án a Neveléstudományi Intézet szervezésében „Kiss Albert (2017): A KGYTK 10 éves fejlesztésének önkontrollos hatásvizsgálata és eredményei. KGYTK Tehetségsegítő Tanács, Zalabér” témakörben írt kötetét mutatta be a szerző.

2017. február 14-én a Neveléstudományi Intézet szervezésében Nahalka István tartott előadást a Pannon Egyetemen „A minőségi diploma értelmezése - a hozzáadott érték” címmel.

„A multikódolt adatok kvalitatív feldolgozását segítő MAXQDA szoftver használata” Workshop. Veszprém, 2016. január 27. A hazai neveléstudomány világában először tartottunk workshopot e témában.

„Fókuszban a pedagógus mesterség.” A köznevelés és a felsőoktatás együttműködésének elmélyítése a pedagógusképzés megújításáért. II. Nemzetközi inter- és multidiszciplináris konferencia. Vonyarcvashegy, 2014. október 17. Program: (pdf) Képek: http://www.tanarkepzohalozat.hu/index.php/magunkrol/rendezvenyek/ii-nemzetkozi-konferencia/kepek

„Társadalmi egyenlőtlenségek és az oktatási rendszer Európában.” A pedagógia esélyei és lehetőségei a kulturális és társadalmi diszkrimináció enyhítésének elősegítésére. I. Nemzetközi interdiszciplináris konferencia. Pápa, 2013. március 22. Program: (???) Képek: http://www.tanarkepzohalozat.hu/index.php/magunkrol/rendezvenyek/i-nemzetkozi-konferencia-fenykepe

„A palatáblától a Zsolnai-tankönyvekig.” Tankönyv-és taneszköztörténeti bemutatóval egybekötött szimpózium. Munkácsy Mihály Művelődési Ház. Törökbálint, 2012. október 8. Magyar Tudomány Napja rendezvénysorozat a Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karán 2011. október 18. – november 16. - A PE MFTK Neveléstudományi Intézete oktatóinak előadásai: Dr. Györe Géza: Kutatás, publikálás, könyvkiadás - ahogy azt egy kutatóintézeti könyvtáros látja. Türr István Gimnázium és Kollégium. Pápa, 2011. november 10. Dr. Thun Éva: A neveléstudomány posztmodern kutatásai. PE MFTK Neveléstudományi Intézet. Pápa, 2011. november 11.

„Zsolnai-emlékkonferencia.” Veszprém, 2011. június 10. Zsolnai Józsefre, a neveléstudomány doktorára, az Országos Közoktatási Intézet alapító főigazgatójára, a Pannon Egyetem professor emeritusára emlékeztek a Magyar Tudományos Akadémia Neveléstudományi Bizottsága, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet, valamint a Pannon Egyetem által szervezett konferencián 2011. június 10-én. A professzor, aki kidolgozója és vezetője volt a Nyelvi, irodalmi és kommunikációs nevelési programnak, valamint az Értékközvetítő és képességfejlesztő iskolai programnak, 2011. januárjában halt meg.

„Etika és pedagógia.” Műhelykonferencia. Pápa, 2011. május 11. Leírás és képek: https://papa-ma.hu/index.php?op=cikk_reszletes&id=4506

„Névtani konferencia.” a Pannon Egyetem Neveléstudományi Intézete és a Pápai Művelődéstörténeti Társaság közös szervezésében. Pápa, 2009. október 3. (KÉP)